Viyana polisinin, şiddet gören kadını geri çevirdiği iddia ediliyor

Viyana polisinin, şiddet gören kadını geri çevirdiği iddia ediliyor

Şu anda Viyana Liesing’deki bir polis karakoluna yönelik suçlamalar gündemde. Bir Viyanalı kadın, eşinin kendisine şiddet uyguladığını bildirdiğini, ancak geri çevrildiğini söyledi. Kadın, ancak başka bir karakoldan yardım alabildiğini belirtti.

Susanne L., ORF ile yaptığı röportajda, beş yılı aşkın bir süredir birlikte yaşadığı partnerinin fiziksel ve psikolojik saldırılarına maruz kaldığını anlattı. Kasım ayında durumun kontrolden çıktığını ifade etti: “Beni defalarca eliyle yüzüme sert bir şekilde vurdu ve sonra saçlarımdan tutup salonda yerde sürükledi.”

Birkaç gün sonra kızıyla birlikte partnerini şikayet etmek için Liesing’deki polis karakoluna gitmeye karar verdi. Ancak polis memurlarının beklediğinden farklı bir tepki verdiğini söyledi: “Polis memuru bana eliyle tokat atmanın yasa önünde bir şiddet olmadığını, bunun yalnızca bir hakaret olduğunu açıkladı,” dedi Susanne L.

Başka bir polis karakolundan uzaklaştırma kararı

Memurların, bunun “şiddet olmadığını” ve olayları “fazla olumsuz” gördüğünü söyleyerek kendisini şikayette bulunamayacağı yönünde bilgilendirdiğini belirten kadın, Kadın Yardım Hattı’na başvurdu. Yardım Hattı, ona başka bir polis karakoluna gitmesini tavsiye etti.

Burada polis, partnerine karşı hemen bir uzaklaştırma kararı verdi. Bir polis memuru ayrıca diğer karakoldaki meslektaşı hakkında bir iç soruşturma başlatılmasını sağladı. ORF’nin sorusu üzerine Viyana Emniyet Müdürlüğü, olayın şu anda incelendiğini doğruladı.

Mahkeme tedbir kararı talebini reddetti

Susanne L. için başka bir hayal kırıklığı da mahkemede yaşandı. İlçe mahkemesi, partnerine karşı tedbir kararı talebini reddetti çünkü kadının yaralanmalarını kendisinin yapmadığını kesin olarak kanıtlayamadığını belirtti.

Hakimin, kadına tekrar bir kadın sığınma evine gitmesini tavsiye ettiğini söyledi. “Bir yandan beni kadın sığınma evine gönderiyorlar, diğer yandan kararda bana şiddet uygulanmadığını ve tehlike altında olmadığımı yazıyorlar,” dedi Susanne L. Şu anda bir arkadaşında kalıyor ve eve dönmek istemiyor.

Mağdur avukatı: “Bu hikâye bir istisna değil”

Mağdur avukatı Sonja Aziz, ORF’ye yaptığı açıklamada, bu hikâyenin bir istisna olmadığını söyledi. Şiddete maruz kalan birçok kadını temsil ettiğini belirten Aziz, hâlâ yeterince polis memuru ve hâkimin bu konuda yeterince eğitilmediğini ifade etti: “Bu durum, travmaların tanıklık ifadeleri üzerindeki etkisinin yanlış değerlendirilmesine ve mağdurun güvenilirliğinin sorgulanmasına yol açabilir.”

Polis, kadının iddialarını reddetti. İçişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü ORF’ye yaptığı açıklamada, “Sorun detaylarda saklı,” dedi. “Kadın, kendisine tokat atmanın şiddet değil, hakaret olduğunun söylendiğini ifade ediyor. (…) Bu özel açıklama mevcut değil ve belgelenmemiş,” dedi. Sorumlu polis memurunun belki yeterince iyi iletişim kuramamış olabileceğini, ancak “kadına bilerek zarar vermek istediğinin çok olasılık dışı olduğunu” ekledi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 08.01.2025
Düzenleme: 08.01.2025
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.