Viyana Suç Oranlarında %30 Düşüş Gösterdi

Avusturya içişleri Bakanlığı tarafından yılın ilk yarısı suç istatistikleri açıklandı. Türkiye göçmenleri suç oranında düşüş göstererek sıralamada bir sıra geriledi.

Viyana Suç Oranlarında %30  Düşüş Gösterdi

Avusturya İçişleri Bakanlığı, 2018 ilk yarısı için suç istatistiklerini açıkladı.

Rakamlara göre, 1980’lerden buna en düşük suç oranı yakalandı. Viyana’da yılın ilk yarısında 82 Bin 573 şikayet bildirilmiş olup, bu rakamın yıl sonuna kadar tahmini 165 Bin suç vakası beklenmektedir.

Raporda, banka ve kuyumcu soygunlarının nadir olduğu belirtilirken, cinayetlerde hafif bir artışın olduğuna yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde, Kadın örgütleri yaptığı bir açıklamada, içişleri bakanlığı kadın cinayetlerini istatistiklerde ayrı ele almıyor. Kadın cinayetleri medya da çıkan haberlerden derlenerek yapılıyor eleştirisini yapmıştı.

 

Suç oranı %30 Düştü

Azalma gösteren suçların başında, araba hırsızlığı, ev hırsızlıkları ve şiddet suçlarında, genel anlamda kitle suçlarında azalma görüldü.

Viyana emniyet müdürü Gerhard Pürstl, on yıllı aşkındır görev yaptığını ve bu süre zarfında başkentin 200 Bin nüfus atışı gösterdiğini ama suç oranında %30’luk bir düşüş yaşanması karşısında çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Pürstl, “Suç olgularıyla mücadele stratejilerimiz bir etki yaratıyor ve bu yolda sürekli olarak devam edeceğiz” dedi.

Hükümeti oluşturan parti milletvekillerini, suç oranının düşmesini emniyet güçlerine bağlayarak, polise övgüler yağdırdılar.

 

Yabancı Suçlular

Özgürlük partisinin (FPÖ) ısrarla AB’ye katılmasını istediği Sırplar, yabancı suçlular listesinin başında gelmekte.

İçişleri Bakanlığının raporunda Viyana’da 3007 Sırp şüpheli, özellikle hırsızlık suçundan ve kitle suçlarından haklarında işlem yapıldı.

1551 suç oranıyla ikinci sırada Romanyalılar yer almakta.

Ardından Afganlar, Türkiye kökenliler ve Slovaklar gelmekte.

Türkiye göçmenlerinin suç işleme oranlarında da düşüş görüldü. 

Bakanlık suç oranının Avusturya genelinde düşüşün devam ettiğini, ülke genelinde %10’luk bir düşüş geçen yıla göre beklenmektedir dedi. (virgül.at)

foto:virgül.at

 

Yayınlama: 08.08.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.