Viyana treninde 120 Euro “haksız” ceza

Viyana treninde 120 Euro “haksız” ceza

Avusturya’nın Burgenland eyaletinde Neusiedl am See bölgesindeki Parndorf kasabasından Viyana merkez tren istasyonuna [Hauptbahnhof] trenle seyahat eden 18 yaşındaki Yiğit, trende bilet kontrol memurunun kendisine haksız olarak para cezası yazdığını ileri sürüyor.

Lise seviyesinin üzerinde olan “Gymnasium” öğrencisi Der Virgül’e kendisine haksızlık yapıldığını, kontrol memurunun keyfi davrandığını iddia etti.

Parndorf kasabasından bir arkadaşıyla Viyana’ya yolculuk yapan Yiğit, Federal Demir Yolları [ÖBB] bünyesi kontrol memurunun [kadın], tren biletini sorduğunu ve öğrenci kartlarını verdiklerini söylüyor. Memur, öğrenci kartlarını kontrol ettikten sonra kimlik kartlarını da istediğini ve kimliklerini de verdikleri söyleyen Yiğit, kadın kontrolcünün uzun uzun kartlara bakmasına anlam veremediğini ve “kartlarımızı artık verir misiniz” diyerek elinden aldığını belirtti.

ÖBB memuru, elimden kartları bu şekilde alamazsınız diyerek, size ceza yazacağım dediğini belirten Yiğit, memurun 90 Euro ceza yazdığını, konuyu uzatmamak için 100 Euro verdiğini, ancak memurun para üstü olan 10 Euro olmadığını ve tuhaf bir şekilde; “sana 120 Euro ceza yazıyorum. Sonra ödersin” dediğini söyledi.

18 yaşındaki genç, bu cezayı elinizden kendi kartlarımı aldığım için mi yazıyorsunuz diye sorduğunda, memurun; “hayır temizlik parası” dediğini ancak, biz nereyi kirletmişiz diye yeniden sorduğunda yanıt alamayan Yiğit, memura siz “ırkçılık yapıyorsunuz” dediğini ve bunun üzerine memurun yanlarından hızla uzaklaştığını söyledi.

“Gymnasium” öğrencisi, “başkasının başına geldiğinde belki de inanmayacağım bu durum karşısında şaşkına döndüm” diyerek, memura hiçbir saygısızlık yapmadığımız, sadece kimliğime uzun uzun baktığı için, artık verin diyerek elinden aldığım için bana treni kirlettiğim yalanıyla [gülerek] 120 Euro ceza yazdı” dedi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 31.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.