Viyana Tuna Kulesi’ndeki ve 170 metre yükseklikte olan kaydırak açıldı

Çarşamba günü Viyana Tuna Kulesi’nde [Donauturm] “tam bir sanat eseri” açıldı denilerek duyurulan, 165 metre yükseklikte başlayan, 40 metre uzunluğundaki açık hava kaydırağı faaliyete geçti.

Viyana Tuna Kulesi’ndeki ve 170 metre yükseklikte olan kaydırak açıldı

1962-1964 yılları arasında Viyana Uluslararası Bahçe Fuarı vesilesiyle inşa edilen Viyana Tuna Kulesi’nde [Donauturm], Avusturya’nın en yüksek binası olan Stephansdom’un yerini aldı. Kule kafesinde 160 metre yükseklikte kule kafesi ve 170 metre yükseklikte kule Restoranı olan iki 360 derece dönen restoran bulunmaktadır.

Viyana Tuna Kulesi’ndeki kaydırak açıldı

Bir süredir restoran bir arıza yüzünden durmuştu. Şimdi kuleye bir kaydırak monte edildi. Kulenin kuzey tarafında 165 metre yükseklikte başlayan şeffaf dış kaydırak ve 40 metrelik dolambaçlı bir rota ile 150 metre yükseklikteki terasa ulaşılıyor.

Kaydırak ile 29 derecelik eğimde 7 ila 9 saniyede 18 km/saat hıza ulaşabilirsiniz.

Her gün 11.00-21.00 saatleri arasında açık olan ve normal giriş biletine ek olarak 5 Euro ek bilet gerektiren yeni kaydırak, “sekiz bilet alanlara, on defa kaydırağa binme” paketi de mevcut.

Bugünkü basın toplantısında, Tuna Kulesi’ni önümüzdeki 60’ıncı yıl dönümünde yeniden daha çekici hale getirmeyi amaçlayan yeni vurguların bir parçası olduğu söylendi.

Restoran yeniden dönecek

Yapılan açıklamada Viyana’nın sakin panoramik manzarasını seyretmek isteyenlere, Noel öncesi iyi haberler de verildi. Şu anda bir kusurdan dolayı durdurulan Tuna Kulesi Kafe’nin yeni dişli kutuları yarın Almanya’dan teslim edilecek ve kurulumu muhtemelen iki hafta sürecek.

O zaman kahvenin dökülmesinden korkmadan sadece kaymakla kalmaz, aynı zamanda otururken dönebilirsiniz dendi. | ©DerVirgül

Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

 

Yayınlama: 15.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.