Viyana | “Türkçe telefon görüşmesi yaptığım için sokakta bana saldırdılar”

Viyana | “Türkçe telefon görüşmesi yaptığım için sokakta bana saldırdılar”

Hafta sonu Viyana’da kimliği belirsiz birkaç kişi genç bir adama saldırdı. Holiganlar saldırdığı anda, Enes ana dili olan Türkçe telefon görüşmesi yapıyordu.

Avusturya’nın günlük ücretsiz dağıtılan “Heute” gazetesine konuşan Viyanalı 18 yaşındaki Enes, cumartesi günü saat 19.00 sıralarında Rennbahnweg’de yürüyüş yaptığını ve o esnada bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

“Bir şeyler olacağını hissettim”

Bir arkadaşıyla telefonda konuşurken beş ila yedi maskeli adamın ona yaklaştını ve onunla konuşmaya başladığını belirten Enes, “Bir şeyler olacağını hissettim” diye konuştu.

Enes bir şeylerin ters gittiğini anlayınca, konumunu yakın arkadaşlarına “Tehlikedeyim” mesajıyla gönderdiğini söyledi.

Kimliği belirsiz kişilerin önce provokasyonda bulundukları ve saniyeler sonra acımasız darbelerle saldırdıkları kaydedildi.

Çete, Enes’i demir çubukla hastanelik etti

Habere göre, kimliği belirlenemeyen kişiler daha sonra yumruk ve tekmelerle saldırdı. Genç Viyanalı tüm gücüyle ayağa kalktı ve kendini savunmaya çalıştı. Daha sonra bir holigan, Enes’in gücünü kaybedinceye kadar ona demir çubukla vurdu.

18 yaşındaki genç yardım için çığlık attı ve bir kadın yaralı adamın yardımına koştu. Şiddet yanlısı grubun aynı anda olay yerinden kaçtığı belirtilirken, Viyana polisi ve sağlık görevlilerinin acil servisleri hızla olay yerine gelerek, başından ve vücudunun üst kısmından yaralanan Enes’i hastaneye kaldırdılar.

Enes, Türkçe telefon görüşmesi yaptığı için sokakta dayak yediğine inanamıyor […] | ©DerVirgül

Yayınlama: 23.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.