Viyana’da aşırı sağcı Kimlik Hareketi gösteri yaptı | Anti-faşist gruplar ise karşı gösteri

Cumartesi günü Kimlikçiler ve diğer aşırı sağcı gruplar “Yeniden Göç” sloganı altında Viyana’nın merkezinde bir miting düzenledi. Polise göre 40’ın üzerinde suç duyurusunda bulunuldu ve bir polis memuru yaralandı.

Viyana’da aşırı sağcı Kimlik Hareketi gösteri yaptı | Anti-faşist gruplar ise karşı gösteri

“Yeniden Göç” sloganıyla düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı. Aralarında yurtdışından gelenlerin de bulunduğu yüzlerce katılımcı “Yeniden Göç” sloganı altında gösteride yer aldı. Anti-faşist gruplar ve karşı göstericiler karşı protesto için toplandı. Yaklaşık 200 polis memuru görev aldı.

Saat 15:00’ten kısa bir süre sonra Albertina’nın önündeki Helmut-Zilk-Platz’dan hareket etmeye başlayan gösterinin Josefsplatz’da devam etmesi karşıt göstericilerin oturma eylemiyle engellenmişti. Polise göre bu abluka dağıtıldı.

Viyana’da kimlikçi gösteri: 40’ın üzerinde suç duyurusu ve bir polis memuru yaralandı

Miting Freyung bölgesinde sona ermiş, yöneticilere göre bazı kapüşonlu kişiler polis bariyerlerini aşmaya çalışmış, ancak bu durum biber gazı kullanılarak engellenmiştir. Bir polis memuru kendisine atılan bir şişe nedeniyle yüzünden yaralandı.

Ayrıca mitinglerin sona ermesinin ardından Wipplingerstrasse bölgesinde iki grubun temsilcileri arasında bir arbede yaşandı. Polise göre, suç teşkil eden birçok olay meydana geldi. Ceza Kanunu kapsamında 16, Yasak Yasası kapsamında iki ve idari hukuk kapsamında 27 suç duyurusu yapıldı.

Viyana Eyalet ÖVP lideri Mahrer, FPÖ’nün Kimlikçilerle arasına mesafe koymasını talep etti

Pazar günü, Viyana Halk Partisi’nin bölgesel parti lideri Karl Mahrer, FPÖ gençlik görevlilerinin de gösteriye katılmasının ardından Özgürlük Partisi’nin Kimlikçilerle arasına mesafe koymasını talep etti: “FPÖ’nün kendi saflarında aşırı sağcı fikirlerle ilgili bir sorunu var.” Mahrer, harekete geçmesi gerekenin sadece Viyana FPÖ’sü değil, aynı zamanda federal FPÖ olduğunu söyledi.

Özgürlük Partisi Genel Sekreteri Christian Hafenecker ise yaptığı açıklamada “aşırı solcu Antifa üyelerinin dün yeniden göç ve yasadışı kitlesel göç yoluyla devam eden nüfus mübadelesine karşı düzenlenen yurtsever gösteriye katılanlara karşı başlattıkları kitlesel şiddeti” eleştirdi. Hafenecker ayrıca sosyal medyada yer alan bazı yorumların “bazı medyaya aşırı solcuların sızmasının” bir sonucu olduğunu söyledi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 30.07.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.