Viyana’da binlerce emekçi alanları doldurdu

Avusturya’nın Başkenti Viyana’da binlerce emekçi sabahın erken saatlerinden itibaren, farklı güzergâhlardan kent meydanına yürüdü. Türkiye kökenli sivil toplum kuruluşları da alanda yerini aldı. İşte görüntülerle 2023 Viyana 1 Mayıs’ı…

Viyana’da binlerce emekçi alanları doldurdu

Avusturya Sosyal demokrat Parti [SPÖ] öncülüğünde gerçekleştirilen 1 Mayıs yürüyüşleri ve mitingi, SPÖ’li ilçe belediyelerinin kendi bölgelerinden Belediye Sarayı Meydanı’na [Rathausplatz] yürüyüşüyle başladı.

Avusturya Sendikalar Birliği [ÖGB] tüm sendika kollarıyla, 1 Mayıs yürüyüşünde yer alırken, SPÖ’den bağımsız kadın örgütleri gibi onlarca sivil toplum kuruluşu pankartlarıyla 1 Mayıs’a katıldı.

SPÖ | “CHP’li yoldaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz!”

Kentin çeşitli bölgelerinden yürüyerek gelen kortejler meydana iki koldan giriş yaptı. Meydana giriş yapan ilçe örgütleri, sendikalar anons edilerek tanıtıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi [CHP] Avusturya Federasyonu korteji alana girerken yapılan anonsta; “Şimdi de SPÖ’nün Türkiye’deki kardeş partisi CHP’li yoldaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz!” dendi.

CHP adına Almanca okunan “hoş geldin” mesajında, “Her yıl İşçi Bayramımızı bizimle birlikte kutlamaları büyük bir mutluluk. İlk başta CHP Avusturya Federasyonu Başkanı Çağdaş Arslan ve Genel Sekreter Dr. Ecevit Uzunkaya’ya hoş geldiniz diyoruz!

İster Avusturya’da ister Türkiye’de olsun, sosyal demokrasi her zaman aynı değerler ve hedefler için mücadele eder. Bu hedefler SPÖ Viyana ile CHP’yi de birleştirmektedir: Tüm insanların hakları için mücadele! Erkek ve kadınlar için eşit haklar için! Tüm insanların güvenlik ve sağlık içinde iyi bir yaşam sürdürebilmesi için adalet!

Biz, CHP ve tüm sosyal demokrat hareket, Türkiye’de, Avusturya’da ve tüm dünyada yeni bir dönemin, tüm insanların eşit değerde olduğu ve birbirleriyle barış içinde ve saygıyla buluştuğu bir sosyal adalet döneminin başlaması için çalışıyoruz.

CHP Türkiye’de bunun için mücadele ediyor ve biz de onunla tam bir dayanışma içindeyiz! Başarılarınızı dört gözle bekliyoruz sevgili yoldaşlar! Sıcak bir dostlukla selamlıyor ve iyi şanslar diliyoruz!” dendi.

Viyana’da bir ilk | TİP bayrakları

Viyana’da daha önceki 1 Mayıs yürüyüşlerinde görülmeyen Türkiye İşçi Partisi [TİP] bayraklarıyla yürüyen kortejde alanda yerini aldı.

Türkiye İşçi Partisi [TİP] kortejinde, “TİP Senin – Gelecek Senin” yazılı pankartlar taşındı.

Öte yandan, Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu [AABF] ve Avusturya Türkiye Sosyal Demokratlar Birliği gibi sivil toplum kuruluşları da 1 Mayıs yürüyüşünde yerini aldı.

İran rejim muhaliflerinin de katıldığı 1 Mayıs’ta, İran rejimi karşıtı sloganların SPÖ kortej sorumluları tarafından tespit edildiği görüldü.

İranlı SPÖ’lü kortej sorumluları özellikle Almanca atılan radikal sloganlara müdahale ederek, yarıda kesti.

SPÖ liderinden birlik çağrısı

SPÖ’nün federal başkanı Pamela Rendi-Wagner, 1 Mayıs yürüyüşünde parti içi birlik çağrısında bulundu.

Devam eden genel başkanlık tartışmalarına atıfta bulunan Rendi-Wagner, güçlü olmak için birlik olunması gerektiğini söyledi.

Rendi-Wagner, “Güçlü olmak zorundayız, daha güçlü olmak zorundayız.” Birlik, halkın güvenini yeniden kazanmak için ön koşuldur. Bu ülkenin yeniden sosyal demokrat liderliğinde bir federal hükümete kavuşması hedefimiz olmalıdır” diye konuştu.

Rendi-Wagner, federal hükümette yeni bir ÖVP-FPÖ hükümetini önlemenin önemli olduğunu söyledi. Aşırı sağcı FPÖ ile koalisyonu bir kez daha reddetti.|©DerVirgül

Linz kentinde yapılan 1 Mayıs yürüşünden kareler: 

 

 

Yayınlama: 01.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.