Viyana’da İşçilerle Diyalog Günü

Avusturya İşçi Odaları Birliği (Arbeiterkammer) bünyesinde, Viyana merkez binasında, işçilerle bir araya gelen kurum, işçileri hakları doğrultusunda bilgilendirdi.

Viyana’da İşçilerle Diyalog Günü

Virgül.at- Avusturya İşçi Odaları Birliği (Arbeiterkammer) cumartesi günü başkent Viyana’da bulunan merkez binasının bahçesinde ‘’işçilerle Diyalog’’ adı altında bir etkinlik düzenledi.

Yapılanma ve işleyiş şekli olarak sendikal bir kurum olan işçi odaları, Avusturya’da emek gücü piyasasında, emeğini satarak geçinenlerin hak savunuculuğunu yapmakta.

Kurum olarak dünyada bir benzerinin daha olmadığı AK’nın etki alanı çok geniş olmakla beraber, işçilerin iş koşulları alanında her türlü hak ihlallerine karşı durma gücüne de sahip.

 

foto:virgül.at

Virgül.at’ye konuşan, AK-Viyana Hukuk Danışmanı Murat İzgi, işçilerin her türlü haklarını savunmak için görev yaptıklarını, işçilerin yapması gereken tek şeyin kendilerine müracaat etmeleri olduğunu söyledi.

İzgi, AK’nın iş piyasasında patronların söz geçiremediği ve AK isminin bile hak ihlallerinin kimi zaman önüne geçtiğini belirtti.

 

İşçi Odaları (AK) Devlet Kurumu Değil

 

Hukuk danışmanı Murat İzgi, özellikle göçmen işçiler arasında yaygın olan bir yanılgıyı işaret ederek, ‘’AK’nın devlet kurumu olduğu sanılıyor. Bu nedenle işçi sorunlar karşısında, AK’ya gelmeye çekiniyor’’ dedi.

İşçi Odaları Birliği’nin (Arbeiterkammer), hükümetin ve sermaye piyasalarının, emek piyasasına olan yaklaşımını yakından takip eden, gerektiğinde bu yaklaşımlara tavır alan, işçilerin hak ihlallerine karşı, işçilerle beraber karşı duran bir kurum olduğunu söyleyen İzgi, işçilerin duyarlığı sayesinde, daha da güçlü olacaklarını belirtti.

 

foto:virgül.at

 

İzgi, ‘’Bu gün bu nedenle diyalog günü tertip ettik. İşçiler hiç çekinmeden bizlere ulaşabilir, bizlere sorunlarını ve uğradıkları haksızlıkları anlatabilirler’’ ifadelerini kullandı.

Murat İzgi, AK’nın hizmet alanını şu başlıklarla sıraladı;

 

İşçinin ihtiyaç ve sorunlarını, işverenlere ve siyasilere karşı savunmak.

 

İş hukuku ve sosyal hukuku hakkında danışmanlık hizmeti.

 

Tüketici haklar danışmanlığı.

 

Kiracılar yasası konusunda danışmanlık hizmeti.

 

Eğitim danışmanlığı.

 

foto:virgül.at

 

İşçi Odalarının yaptığı anketten de söz eden İzgi, bütün işçileri bu ankete katılmaya davet etti.

 

⇒ Ankete Katılmak İçin Burayı Tıklayın!

Yayınlama: 26.05.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.