Viyana’da İsrail karşıtı gösteri yasaklandı

Viyana’da İsrail karşıtı gösteri yasaklandı

Viyana polisi, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırının birinci yıldönümü dolayısıyla pazartesi günü yapılacak mitingi yasakladı.

Organizatörler – Avusturya Filistin Davası Öğrencileri [SPC Austria] – polisi “hesaplı bir baskı eylemiyle” suçluyor. Polis ise, etkinliğin yasaklanmasını kamu güvenliği ve düzenine olası bir tehdit olarak gerekçelendirdi.

İptal vesilesiyle yapılan açıklamada organizatörler yetkililere karşı ciddi iddialarda bulundu. Bir Instagram gönderisine yapılan yorumda, polisin “devletin silahlı kolu olarak (…) sürekli olarak her türlü direnişi suç saydığı” ve “temelsiz terörizm suçlamaları ürettiği” belirtiliyor.

Avusturya devletine doğrudan saldırılıyor. “Düşman kapımızın eşiğinde ve onunla en iyi şekilde savaşılacağı yer burasıdır; Avusturya devletine karşı her darbe, Siyonist koloninin demir kubbesindeki çatlağı genişletir.” Paylaşımda ayrıca, Adalet Bakanlığı’nın Kasım 2023 tarihli kararnamesine göre “terör suçlarına çağrı ve terör suçlarının onaylanması” olarak değerlendirilen bir slogan da kullanılıyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.