Viyana’da “Kızlar Bölgesi” açıldı

Viyana’da yapılan anketler soncunda, Viyanalı genç kızların kendilerine ait bir sosyal tesisleri olmasını istemesi üzerine “Kızlar Bölgesi” adıyla 400 metrekarelik kapalı alan, Viyana Belediyesi tarafından genç kızlar için uyarlandı.

Viyana’da “Kızlar Bölgesi” açıldı

Eda Elmacı

Viyana’daki kadınlar anketi sonucunda başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Gezici gençlik çalışması “Back to Stage 10” altı ay boyunca Viyanalı gençlerin iletişim noktası olarak Viyana-Favoriten Hebbelplatz’da yeni ve daha büyük bir yere sahip oldu. Burada 400 metrekarelik kapalı alan ve 1.400 metrekarelik bir bahçe bulunuyor.

Gençlik merkezinde kızlar için korumalı alan

Kadın Meclisi Üyesi Kathrin Gaál (SPÖ) ve Gençlik Meclisi Üyesi Christoph Wiederkehr (NEOS) gençlik merkezini ziyaret etti.

Kathrin Gaál , “Bir kadın belediye meclis üyesi olarak, Favoriten’deki Hebbelplatz’daki kızlar bölgesinin kızlar ve genç kadınlar için daha fazla fırsat sunmasından çok memnunum. Boş zamanlarında buluşabilecekleri ve fikir alışverişinde bulunabilecekleri bunun gibi korumalı alanlara ihtiyaç var. Geçen yıl yürüttüğümüz, Viyanalı kadınlarla ilgili geniş kapsamlı ‘Viyana’nın istediği gibi’ anketinin sonuçları da bunu gösteriyor. Daha fazla zaman ve fırsatın yanı sıra, Viyanalı kadınlar da daha fazla alan istiyor. Kızlar*bölgesinde, kadınlarla yapılan anketin sonuçlarına dayalı olarak uygulanan önlem tam olarak budur,” diye konuştu.

Kızlar* ve genç kadınlar* için korunan bir alan, aynı anda gerçekleştirilen gezici gençlik çalışması ve erkeklerin* çalışmasıyla bağlantılıdır.

Viyana Gençlik Merkezleri Derneği Başkanı Marina Hanke, gençlerin bu alanlara ve her şeyden önce bunlara düşük eşikli erişime ihtiyacı var” diye konuştu.

Derneğin genel müdürü Manuela Smertnik için hedef grubun katılımı önemliydi. Gençler tasarıma dahil edilmeli ve isteklerine kulak verilmelidir.

Uygulanan kadın anketinin önlemleri

Kızlar * bölgesi, Viyana gençlik merkezleri derneğinin bir kurumu olan gezici gençlik çalışması Favoriten’in bir parçasıdır. Gençlik çalışanları düzenli olarak parklarda, işlek caddelerde ve en sevilen genç insanlar için diğer buluşma yerlerinde dolaşıyorlar. Gençleri destekliyorlar, çeşitli temalı teklifler veriyorlar ve gençlere kendilerini geliştirme fırsatı sunuyorlar.

Yeni kızlar*bölgesi, “Viyana’nın, istediği gibi” kadın anketinin sonuçlarına göre uygulanacak somut bir önlemdir. 15.500 Viyanalı kadın dileklerini, fikirlerini veya ihtiyaçlarını paylaştı.

Sonuçlar, önümüzdeki yıllarda somut önlemler ve projeler için temel oluşturmaktadır. Halihazırda uygulanmakta olan somut önlemler arasında 5. kadın sığınma evi ve örneğin waff bursları yoluyla teknik mesleklerde kadınların oranının artırılması yer almaktadır. | © DerVirgül

Yayınlama: 20.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.