Viyana’da Müslüman öğrenciler neden rakamsal olarak sayılıyor?

Viyana’da Müslüman öğrenciler neden rakamsal olarak sayılıyor?

Viyana Eyalet ÖVP Örgütü’nün Viyana eyalet hükümetine verdiği soru önergesine göre, Viyana’daki her üç ilkokul çocuğundan biri Müslüman.

Soru önergesine göre, Viyana’daki ilkokul öğrencilerinin %35’i Müslüman. İkinci sırada herhangi bir dine mensup olmayanlar (%26) yer alırken onu Katolikler (%21) takip ediyor.

Viyana’nın 23 bölgesine göre grafik sunan hükümet, başkentte her üç öğrenciden ikisinin Müslüman olduğunu belirtti.

Buna göre, Brigittenau (yüzde 68,7), Margareten (yüzde 63,7), Favoriten (yüzde 62,3), Simmering (yüzde 57,7), Meidling (yüzde 57,6) ve Ottakring (yüzde 56,1) bölgelerinde Müslümanların oranı yüzde 50’nin üzerinde.

Camilerde İslami derslere yönelim

Araştırma döneminde 16.089 Müslüman öğrenci din dersine girmek istemedi. Viyana Üniversitesi İslam Teoloji Araştırmaları Enstitüsü’nde İslam dini eğitimi profesörü Ednan Aslan’a göre, bazı Müslüman ebeveynler kendi camilerinde ve ana dillerinde dersleri tercih ediyor. Avusturya İslam Cemaati IGGÖ’nün aracılığıyla okul temelli din eğitimini reddeden bireysel cami ve dernekler de var diye konuştu.

ÖVP Viyana lideri Karl Mahrer, “Viyana’daki entegrasyon zorluklarını çözmek için, nedenlerin köküne kadar ele alınması gerekiyor. Aşırı sosyal yardımların, yeterli entegrasyon önlemleri alınmadan kelimenin tam anlamıyla yabancıları çektiği açık” dedi. Mahrer, pek çok yabancının artık “işgücü piyasasına değil, sosyal sisteme taşındığını” söyledi.|©DerVirgül

 

Yayınlama: 24.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.