Viyana’da sel yardımı için şimdiden 200 başvuru yapıldı | Maksimum 100 Bin Euro yardım

Viyana’da sel yardımı için şimdiden 200 başvuru yapıldı | Maksimum 100 Bin Euro yardım

Viyana’da yaşanan yıkıcı sel felaketinin ardından mali yardım için şimdiden 200’e yakın başvuru alındı. Viyana şehri, hasarı değerlendirmek ve olası destek konusunda karar vermek için gezici bir komisyon kurdu.

Sel sonrası acil durum tedbirlerinden sorumlu olan gezici komisyon, mali destek için şimdiden yaklaşık 200 başvuru aldı. Komisyon hasarı inceleyerek masrafların karşılanmasının mümkün olup olmadığına karar verecek. Ancak hasarın doğrudan selden kaynaklanmaması nedeniyle yardım sağlanamayan durumlar da var.

Viyana-Penzing selden ağır etkilendi

Görev gücünün her gün yeni vakaları değerlendirdiği Viyana-Penzing bölgesi özellikle sel hasarından etkileniyor. Acil durum önlemleri grubunun başkanı Walter Hillerer’e göre, bu genellikle arızalı oluklar ve sızdıran pencereler gibi selden önce zaten var olan yapısal hasarları içeriyor.

Şu ana kadar ödeme için 70 başvuru onaylandı

Şu ana kadar ödeme için 70 başvuru kabul edildi. Hasar durumunda Viyana Belediyesi, hane veya şirket başına maksimum 100.000 Euro olmak üzere masrafların yüzde 50’sine kadar mali destek vereceğini duyurdu.

Onaya rağmen henüz para akışı sağlanmadı ancak belediye, komitede ilgili karar alınır alınmaz bunun yakın gelecekte gerçekleşeceğinden söyledi. Hillerer’e göre bu durum önümüzdeki haftadan itibaren gerçekleşebilir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 07.10.2024
Düzenleme: 07.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.