Viyana’da su seviyesi yükseldi | U4, U6, U3 ve U2 metro hatları durdu

Viyana’da su seviyesi yükseldi | U4, U6, U3 ve U2 metro hatları durdu

Sürekli yağış nedeniyle U2, U3, U4 ve U6 metro hatlarında seferler kısmen durduruldu. Sebebi ise Viyana Nehri’nin su seviyesidir. Wiener Linien düzenli seferlerin çarşamba gününe kadar devam etmesini beklemiyor.

Wiener Linien’e göre durum gergin ve su seviyesinde henüz bir düşüş belirtisi yok. Su seviyesi düşmeye başlar başlamaz, taşkın koruma önlemlerinin kaldırılmasına yönelik çalışmalar başlayabilir ve bu da on iki saate kadar sürebilir. Çarşamba gününden önce düzenli seferler beklenmiyor.

Metro yolları kum torbalarıyla korunuyor

Pazar gecesi Viyana Nehri’nin Kennedy Köprüsü’ndeki su seviyesi kritik bir rekor seviyeye ulaştı. Tuna Kanalı’nda sular çok yükseldi. Bu nedenle Wiener Linien’in çeşitli metro hatlarında kapsamlı koruyucu önlemler alması gerekiyor. Etkilenen metro güzergahları, durdurma kirişleri ve kum torbalarıyla gelen sudan korundu.

Güçlü kısıtlamalar

U4 yalnızca Heiligenstadt ve Friedensbrücke arasında sefer yapabiliyor; U6 ise Floridsdorf ve Westbahnhof’un yanı sıra Meidling ve Siebenhirten istasyonları arasında sefer yapmaya devam edecek. U3’ün Rochusgasse ile Simmering arasında sefer yapamayacak.

Su baskını nedeniyle U2 hattı şu anda yalnızca Seestadt ile Taborstrasse arasında çalışıyor. Tuna Kanalı üzerindeki Schottenring istasyonu ve Schottentor/Universität istasyonuna hizmet verilmemektedir. Wiener Linien, 1 ve 71 numaralı tramvay hatlarına geçilmesini tavsiye ediyor.

Devrilen bir ağacın havai hatta düşmesi nedeniyle Viyana banliyö hattı (S45) da bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı.

Hütteldorf ve Karlsplatz istasyonları arasındaki U4 hattında yedek otobüs servisi kuruldu. Durakları WienMobil uygulamasında “İşletme bilgileri” – “planlanan” – “U4 sel” altında bulabilirsiniz. Ayrıca Heiligenstadt ile Karlsplatz arasındaki D tramvay hattı da hâlâ hizmet veriyor. U6’nın yerine geçen 62 numaralı tramvay hattı uzatıldı – bir sonraki duyuruya kadar Lainz – Meidling tren istasyonu ve Margaretengurtel – Westbahnhof – Burggasse metro istasyonları güzergahında çalışacak.

Pazartesi günü de aksama yaşanabilir

Wiener Linien’e göre kesintinin sona ermesi şu anda öngörülemiyor. Durumun nasıl gelişeceğine bağlı olarak Wiener Linien operasyonlarında başka kısıtlamalar da söz konusu olabilir. Kesintinin sona ermesi henüz öngörülemiyor; Pazartesi günü hâlâ kısıtlamalar olabilir. Bu nedenle Wiener Linien sizden daha uzun seyahat süreleri planlamanızı istiyor.

İnşaat çalışmaları durdurulmak zorunda kaldı
Ayrıca Pilgramgasse U2 şantiyesindeki tünel kazı çalışmaları kritik su seviyesi nedeniyle durdurulmak zorunda kalınırken, tüm işçiler düzenli bir şekilde şantiyeden ayrıldı. Selin Wiener Linien’deki diğer inşaat alanları üzerindeki etkisi henüz tahmin edilemiyor. Ancak daha başka etkiler de beklenebilir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 15.09.2024
Düzenleme: 15.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.