Viyana’da Türk taraftarlar “şimdi Avusturya için” tezahüratında bulundu

Viyana’da Türk taraftarlar “şimdi Avusturya için” tezahüratında bulundu

Almanya’da yapılan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024), Türkiye ile Avusturya arasında oynanan maç heyecanla izlendi.

Avusturya Milli Takımı Avrupa Şampiyonasında gösterdiği performans karşısında taktir toplarken, Viyana’da yaşayan Türkiye kökenliler tarafından unutulmadı.

| Haberin videosu: 

Yaklaşık 1000 kişi, Türkiye’nin Avusturya karşısında aldığı galibiyetin ardından Türk milli takımının zaferini kutlamak için Reumannplatz ve Keplerplatz arasındaki alanda toplandı. Ancak taraftarlar korkulan konvoylar yerine tezahüratlarla yaşadıkları ülkenin milli takımına saygılarını sundular.

“Şimdi sıra Avusturya’da”

Sosyal paylaşım sitelerindeki videolarda da görüldüğü üzere, Türkiye kökenli gençler yüksek sesle “Avusturya, Avusturya, şimdi Avusturya için!” tezahüratında bulundu.

Avusturya’nın başkentindeki futbol akşamı diğer açılardan da sakin geçti. Bölge polis merkezi birkaç “küçük anlaşmazlıktan” başka taşkınlık yaşanmadığını bildirdi.

Ana tren istasyonunda anlaşmazlıklar

Ana tren istasyonunda [Hauptbahnhof] bazı küçük olaylar meydana geldi. Ancak bunların, taraftar olmayan kişiler tarafından yapılan kasıtlı provokasyonlar olduğu söylenmekte.

Bir ÖBB sözcüsü “Güvenlik personelimiz ve polis olaya nispeten hızlı bir şekilde müdahale edebildi” dedi. Medyada yer alan toplu arbede iddiaları doğrulanmadı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 03.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.