Viyana’da yine çete saldırısı | “Türk olup olmadığımı sordular”

Viyana’da yine çete saldırısı | “Türk olup olmadığımı sordular”

Donaustadt semtinde bir genç maskeli kişilerin saldırısına uğradı ve dövülerek hastaneye kaldırıldı. Bu, bu haftaki ikinci saldırı.

Viyana Donaustadt semtinde cuma gecesi 20 yaşındaki genç, bir kez daha bir çete tarafından feci şekilde dövüldü. Failler, kurbanlarının baş bölgesine bıçaklarla saldırdı. Bu son günlerde yaşanan ikinci kanlı saldırı.

Avusturya medyası tarafından, “Viyana’nın 22. bölgesindeki Rennbahnweg, Türk kökenli insanlar için girilmez bir bölge haline mi geliyor?” sorusu sorulurken, daha cumartesi günü 18 yaşındaki Enes oradan geçerken bir grup tarafından saldırıya uğramış, Enes saldırının nedenini, telefonda Türkçe konuşmasından kaynaklandığını söylemişti.

20 yaşındaki genç ona saldırdıklarında telefondaydı

20 yaşındaki Onur kuaförlük yapıyor ve otobüsten indiğinde işten eve dönüyordu. Melangasse’de yaklaşık 20 kişinin kendisine yaklaşarak Türk olup olmadığını sorduğu söyleniyor. Evet cevabını alınca durum bir anda kızıştı: Bir grup adam 20 yaşındaki çocuğa yumruk, tekme ve bıçaklarla saldırdı. Hatta bıçak yaralarından biri kafasına isabet etti!

Haber verilen acil servisler yaralı Viyanalıyı hastaneye kaldırdı. Durumu şu anda stabil. Ancak kimliği belirsiz kişilerin maske takarak Onur’u sebepsiz yere dövmesi nedeniyle ailesi artık oldukça endişeli.

Cumartesi günü aynı yerde maskeli bir grubun kurbanı olan 18 yaşındaki Enes, “Viyana’da bir savaş var! Polisin bir şeyler yapması gerekiyor, sonu iyi olmayacak” diyor. Mağdurların varsayımı: Failler 505 çetesine mensup olduğu söylenen Araplar olabilir. Ancak bu doğrulanmadı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 26.07.2024
Düzenleme: 26.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.