Viyanalıların Üçte Birinin Oy Kullanma Hakkı Yok

Viyana’da yaşayan ve oy kullanma hakkı olmayan insanlar için kampanya yeniden başlıyor. “Egal Wahl Pasosu”

Viyanalıların Üçte Birinin Oy Kullanma Hakkı Yok

Federal başkent sakinlerinin üçte birinin seçim dışı bırakılmasına karşı, bir kez daha SOS Mitmensch’in bir eylemi var: İnsan hakları örgütü etkilenenleri “Pass Egal Wahl” a davet ediyor. 

İnsan hakları örgütü SOS Mitmensch, Viyana nüfusunun üçte birinin Viyana belediye meclisi seçimlerinden dışlanmasına karşı bir seçim kampanyası başlatıyor. 

“Benim Viyana’m – Benim seçimim – Pasaport önemli değil” sloganı altında.  

Bugünden 6 Ekim 2020’ye kadar Avusturya vatandaşı olmayan tüm Viyanalılar, Viyana’daki aday partilerden biri için posta yoluyla oy kullanabilirler. 

Avusturya pasaportu olmayanlar için Viyana seçimleri 

“Genel nüfus ile oy hakkına sahip olanlar arasındaki uçurum yıllardır büyüyor. Bu arada, burada yaşayan insanların üçte biri demokratik katılımın dışında kalıyor.  

Seçim izni olursa olsun, Viyana’nın sadece üçte ikilik bir şehirden daha fazlası olduğunu göstermek istiyoruz.  

Çünkü demokrasi gelişiyor.  

SOS Mitmensch’in Genel Müdürü Gerlinde Affenzeller, dışlama değil katılım, “diyor. 

İstatistikler: Viyana’da kimler oy kullanma hakkına sahip değildir? 

İstatistik Avusturya’nın en son istatistiklerine göre, Viyana’da yaşayan oy kullanma yaşındaki kişilerin yüzde 30,1’i vatandaşlıkları nedeniyle 2020 belediye meclisi seçimlerine dahil edilmiyor.

Bu, federal başkentte oy kullanma hakkına sahip olmayanların eşi görülmemiş bir oranı. İstatistik Avusturya’ya göre, yarısından fazlası on yıl veya daha uzun süredir Viyana’da yaşıyor. 

Bu insanlar, uzun yıllardır yaşam merkezlerini genellikle Viyana’da tutsalar da, kendi yaşam koşullarını politik olarak şekillendirmekten dışlanıyorlar. 

Pek çok durumda, özellikle sosyal olarak marjinalleştiren vatandaşlığa kabul düzenlemeleri yüzünden değil, siyasi katılımdan dışlanmış durumda kalıyorlar, “diyen Affenzeller, Avrupalı bir karşılaştırmada Avusturya’da vatandaşlığa geçmenin önündeki çok yüksek engellere işaret ediyor. 

SOS Mitmensch’in Genel Müdürü Gerlinde Affenzeller, “Etkilenenlerle yapılan görüşmelerde bir şey çok çabuk anlaşılır: İnsanlar kendilerini Viyana şehrinin bir parçası olarak görüyorlar.

Şehirlerinde siyasi kararları kimin vereceği konusunda yer almak ve söz sahibi olmak istiyorlar.

Bu katılım arzusu, demokratik bir arada varlığımızın geleceğinin yararına olmalıdır dedi.  

COVID-19 salgını nedeniyle, SOS Mitmensch “Pass Egal Wahl” bu yıl ilk kez posta yoluyla oylama olarak gerçekleştirilecek. Oylar 6 Ekim’e kadar kullanılabilir. 

Ünlüler SOS Mitmensch-Aktion’ı destekliyor 

Seçim seferberliğine bu yıl bir kez daha, başta Viyana’nın 32 yıldır yaşam merkezi olduğu kabare sanatçısı ve yazar Dirk Stermann olmak üzere önde gelen şahsiyetler katılacak. 

 “Pass Egal Wahl” ile ilgili sürekli güncellenen bilgiler SOS Mitmensch web sitesinde – buraya tıklayarak bulabilirsiniz. |virgül  

© Bild: virgül 

Yayınlama: 17.08.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.