Yarım saat yağan yağmur, Viyana’yı felç etti

Yarım saat yağan yağmur, Viyana’yı felç etti

Cumartesi öğleden sonra geç saatlerde beklenen yağmur fırtınası federal başkente de ulaştı. Uzmanlar, metrekare başına 93 litre” yağmur düştüğünü belirtti. Bu, Ağustos ayında yeni bir günlük rekor olarak tarihe geçti. 152 yıllık ölçüm tarihinde hiçbir zaman Viyana’da metrekare başına 76 litreden fazlası ölçülmediği kaydedildi.

| Viyana’dan görüntüler: 

Bodrum katlar ve alt geçitler birkaç dakika içinde sular altında kaldı, Döbling ve Alsergrund’da elektrik kesintileri yaşandı.

ORF’ye göre Viyana-Döbling’de metrekare başına 110 litre düştü. Bu nedenle tüm zamanların rekoru Mayıs 1885’te 139 litreydi. Sosyal medyadaki görüntülerde Gunoldstrasse’deki sular altında kalan demiryolu alt geçidi de görülüyordu. Burada suya sıkışan otomobilin sürücüsünün kurtarıldı.

Birkaç dakika içinde Viyana’nın kuzeyindeki sokaklar ve mahzenler sular altında kaldı.

9. bölgede 1.400 hane kısa süreliğine elektriksiz kalırken, 19. bölgede 800 hane daha elektriksiz kaldı. Wiener Linien’e göre U1, U2, U3 ve U6 hatlarında “hava koşulları nedeniyle” metro iptalleri yaşandı. Viyana’nın kuzeybatısından geçen S45 ekspres tren hattı da sular altında kaldığı için bir süre kullanılamadı.

Ayrıca cumartesi öğleden sonra trenler, kuzeydeki çevre bölgeye bağlantılar için önemli olan Viyana-Alsergrund’daki Franz Josefs İstasyonu’na ulaşamadı. Viyana-Währing’de de iki tramvay hattı, bir hattın üzerine düşmesi nedeniyle kesintiye uğradı.

Şiddetli yağmur nedeniyle itfaiye ekiplerinin işleri yoğundu. Ayrıca Stephansplatz’ta Aziz Stephen Katedrali’ndeki devasa ve ağır şantiye pankartının bir kısmı gevşedi. Viyana itfaiye teşkilatı tarafından akşam saatlerine kadar toplamda 220’den fazla fırtına operasyonu gerçekleştirildi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 17.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.